Recept frozen breakfast bar

Bij de fijne yogastudio Bluebirds, waar ik mijn praktijkruimte heb, is het een traditie om de leden te trakteren op een gezond en lekker ontbijtje na de intensieve ochtendlessen.  Elk seizoen ontwikkel ik een nieuw recept dat past bij de tijd van het jaar. De afgelopen zomer was dit de frozen breakfast bar.  Deze viel zo in de smaak dat ik het recept met jullie deel. Ook heel fijn als gezond tussendoortje!

RECEPT VOOR DE FROZEN BREAKFAST BAR

Het handige van deze bars is dat je geen oven nodig hebt, alleen een vriezer.

WAT HEB JE NODIG?

Ingrediënten voor ongeveer 12 kleine of 6 grote reepjes:

  • 100 gram grove havervlokken
  • 1 rijpe banaan
  • 100 gram pindakaas
  • 20 gram kokosolie
  • 25 ml dadelstroop (meer of minder afhankelijk van hoe zoet je het wilt hebben)
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels cacaonibs
  • snufje zout

WAT GA JE DOEN?

Prak eerst de banaan goed en meng met de pindakaas en kokosolie. Doe dan de rest van de ingrediënten erdoorheen. Verspreid het mengsel over een platte plaat of in een plat bakje en druk goed aan. Sluit af en zet het een nachtje in de vriezer, zodat het goed hard wordt.
That’s it!

Laat het mengsel eerst wat ontdooien om er reepjes van te kunnen snijden. Doe ze daarna het liefst weer terug in de vriezer want bevroren zijn ze het lekkerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.