Bedrijfsworkshops

Bedrijven en organisaties besteden steeds meer aandacht aan de gezondheid van hun werknemers. En terecht, want een gezonde lifestyle zorgt voor meer productiviteit, minder ziekteverzuim en een goede werksfeer. Wil je een workshop over gezonde voeding organiseren voor je collega’s of werknemers? Loka Voeding komt bij jou op locatie!  

Hieronder vind je een overzicht van workshops die ik aanbied. Heb je een ander onderwerp in gedachten of specifieke wensen? Neem contact op voor een workshop op maat!

 

Workshop: Fit met Voeding

Duur: 60 minuten

Hoe kom je de werkdag door zonder energiedips en sloten koffie? Om je fit en energiek te voelen is het belangrijk dat je bloedsuikerspiegel goed in balans blijft tijdens je dag. Hierdoor blijf je langer gezond en wordt het risico op (welvaarts-) ziektes verkleind.

Hoe je zelf je bloedsuikerspiegel op peil kan houden behandelen we in deze workshop. We kijken naar de voedingsstoffen die energie geven en de voeding die je juist energie kost. Ook leer je welke combinaties je kunt maken om vermoeidheid te voorkomen en productiever te zijn.

Daarbij helpt de juiste voeding je om stress de baas te blijven, een veelvoorkomend probleem op de werkvloer. We bespreken hoe je (ongezonde) stress herkent en wat je hier direct aan kunt gaan doen!

Hele fijne workshop! Laura vertelde veel interessante informatie. Fijn dat we de tijd kregen om ook met elkaar ervaringen en adviezen te delen! Laura neemt de tijd om vragen te beantwoorden en op een zo duidelijk mogelijke manier haar kennis te delen. Ik ben geïnspireerd en wil snel een andere workshop volgen! – Lize

 

Workshop: Voeding bij stress & burn-out

Duur: 60 minuten

Een drukke baan en een vol leven kan veel stress opleveren. Veel mensen hebben gebrek aan energie, slaapproblemen en gezondheidsklachten. Met soms zelfs een burn-out tot gevolg. Deze workshop is ontwikkeld met het doel om de cirkel van stress en vermoeidheid te doorbreken, door gezonder te gaan eten en beter te ontspannen.

We bespreken wat er bij stress met je lichaam gebeurt op hormonaal niveau en voor welke klachten dit kan zorgen. Vervolgens leer je hoe je met gezond eten goed voor jezelf kunt zorgen, zodat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt om te herstellen en weer in balans te komen. Je krijgt praktische tips om makkelijk en toch lekker te eten, zonder dat het je veel tijd kost.

Deze workshop kan ook gecombineerd worden met een yin yogales:

workshop: voeding & yoga bij stress en burn-out

Na de workshop ‘Voeding bij stress en burn-out’, maak je in de yogales  kennis met yin yoga. Dit is een milde en toegankelijke vorm van yoga. Omdat je langer in houdingen blijft, heb je de kans om  je aandacht te richten op je lichaam, emoties en gedachten. Zo leer je beter te voelen wat je nodig hebt om te ontspannen en los te laten en ontdek je waar je grenzen liggen. Ook kunnen blokkades in energie zich op gaan lossen.

Samen met yogadocente Nanda van Praag van YogaNanda
Duur: 2,5 uur
Opbouw: voedingsworkshop van 60 minuten, korte pauze, yogales van 75 minuten.

Workshop: Sport & Voeding

Duur: 60 minuten

Bij een sportieve leefstijl gaan sport en voeding hand in hand. In deze workshop leer je welke voeding helpt bij het verbeteren van je prestaties, spieren op te bouwen en weer te herstellen. Wat is de basis van goede voeding? Hoeveel eiwitten heb je nodig? En waar vind je eiwitten van goede kwaliteit? Je leert welke voeding je de energie geeft die je nodig hebt en wat je het beste kunt eten voor en na je training.

Loka Voeding gaf al workshops bij:
– ROC van Amsterdam – Gemeente Amsterdam – Vervoerregio Amsterdam – Advocatenkantoor CMS – Medtronic – Stressvrij voor de klas – Kinderdagverblijf Bloem – SportCity – Motion3 – Bluebirds Yoga –