Workshop Hormoonyoga & voeding in Amsterdam (online)

In september & oktober 2020 organiseren we een ONLINE workshop Hormoonyoga & Voeding!

In deze 3-delige workshop leer je hoe je je hormoonhuishouding in balans kunt brengen door middel van yoga en voeding.

WAT IS HORMOONYOGA?

De samenstelling en de hoeveelheid hormonen in een vrouwenlichaam kunnen fluctueren. Hierdoor kan er een disbalans ontstaan in de hormoonhuishouding wat klachten kan veroorzaken. Deze klachten variëren van stemmingswisselingen tot onvruchtbaarheidsklachten.

Met hormoonyoga breng je je hormonen weer in balans. Klachten kunnen hierdoor afnemen of zelfs verdwijnen. De oefeningen van de  hormoonyogaserie beïnvloeden de aanmaak van hormonen op een positieve manier. Zo komt je hormoonhuishouding “in flow”. Dat heeft een gunstig effect op hoe je je voelt en op je lichaam. Tijdens de 3-delige workshop leer je een krachtige yogaserie die je hormonen in balans kunnen brengen. 

workshop hormoonyoga & voeding

HET POSITIEVE EFFECT VAN VOEDING OP JE HORMONEN

Ook je voeding kan van invloed zijn op je hormonen. Tegelijkertijd kunnen je hormonen ook van invloed zijn op je food cravings. Door bepaalde keuzes te maken in je voeding, kun je je hormonen in balans brengen. Met als gevolg dat je  je rustiger, fitter en beter in je vel voelt. Tijdens de workshops leer je welke  voeding daaraan bijdraagt!

De combinatie van hormoonyoga en en de juiste voeding zorgt ervoor dat je krachtige tools bezit die je kunnen helpen om je hormonen in check te houden.

TEGEN WELKE KLACHTEN HELPT HORMOONYOGA &VOEDING?

Hormoonyoga- en voeding helpt onder andere tegen deze klachten:

 • PMS (Premenstrueel Syndroom)
 • PCOS (Polycysteus-ovariumsyndroom)
 • onvruchtbaarheid/ ondersteuning tijdens IVF
 • verstoorde hormoonhuishouding na de bevalling
 • stemmingswisselingen
 • klachten tijdens de overgang

VOOR WIE IS de workshop HORMOONYOGA & VOEDING?

Doordat hormoonyoga- en voeding een positief effect heeft op een breed scala aan klachten, is het geschikt voor vrouwen van alle leeftijden.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Let op: alles vindt online plaats

 • Persoonlijke intake met Sylvia (15 min.)
 • Persoonlijk consult met mij (15 min.)
 • 3x workshop van 3 uur (elke sessie bestaat uit een yoga- en een voedingsgedeelte.)
 • Werkboek hormoonyoga
 • Hormonenchecklist & evaluatie

Na deze workshop bezit je alle tools om de yogaserie zelf thuis uit te voeren en je voeding aan te passen aan jouw lichaam en cyclus.

‘De workshop Hormoonyoga & voeding  bij Bluebirds is heel leuk! Samen met andere vrouwen de tijd nemen om het lichaam aandacht te geven. Met een fijne yoga-serie en voedingsadvies, van twee heerlijke docenten, krijg je tools en handvatten om iets te doen voor je gezondheid. Ik was er uit interesse, maar als je hormoonklachten hebt zou ik het zeker aanraden.’

– Heleen Timmerman, Sensiplanconsulent

‘De workshop Hormoonyoga- en voeding is een aanrader! Niet alleen leer je een bijzonder fijne yogaserie voor al je hormoongerelateerde klachten, ook krijg je inzicht in hoe al die hormonen nu eigenlijk werken én wat je met je voeding kan doen. Daarnaast zijn Sylvia en Laura kundige leraren en fijne personen, dus wat wil je nog meer?

– Babette

over sylvia

Sylvia Mullaart-Bonn (Fusion Hormoon Yoga) heeft een lange carrière in yogaland. Ze heeft zich geschoold in vele yogavormen zoals Hatha – Kundalini- Oki- en Taoïstische yoga. De laatste 10 jaar heeft ze zich vooral gespecialiseerd in de fascinerende  werking van yoga op de hormoonhuishouding. Door hormoonyoga kunnen vrouwen zich veel beter gaan voelen zodat stemmingswisselingen, PMS, vruchtbaarheid en overgang aangepakt kunnen worden. Ze geeft met veel plezier daarin lessen en een opleiding.

Over mij (laura)

Ik ben voedingscoach en gewichtsconsulent met een master in de psychologie. Ik geef workshops en persoonlijk advies over gezond en bewust eten. Mijn specialisaties zijn hormonale klachten, zwangerschap, afvallen, vermoeidheid en stress & burn-out. Consulten vinden plaats bij Bluebirds en kun je vaak vergoed krijgen in je (aanvullende) verzekering.

ALLE DETAILS OP EEN RIJ

Wat? Driedelige online workshop Hormoonyoga & Voeding
Wanneer? Zondag 6 september, zondag 20 september & zondag 10 oktober
Tijden: 14.30 – 17.30 uur
Waar? Online
Kosten? €199,-
Early bird kosten? €149,- wanneer je je aanmeldt voor 1 augustus (bespaar €50,-)
Aanmelden als early birdklik hier
Aanmelden normale prijs: klik hier

Meer info? mail naar info@lokavoeding.nl