Bedrijfsworkshops

Bedrijven en organisaties besteden steeds meer aandacht aan de gezondheid van hun werknemers. En terecht, want een gezonde lifestyle zorgt voor meer productiviteit, minder ziekteverzuim en een goede werksfeer. Wil je een workshop over gezonde voeding organiseren voor je collega’s of werknemers? Loka Voeding komt bij jou op locatie!  

Hieronder vind je een overzicht van workshops die ik aanbied. Heb je een ander onderwerp in gedachten of specifieke wensen? Neem contact op voor een workshop op maat!

Workshop: Fit met Voeding

Duur: 60 minuten

bedrijfsworkshop fit met voeding amsterdamHoe kom je de werkdag door zonder energiedips en sloten koffie? Om je fit en energiek te voelen is het belangrijk dat je bloedsuikerspiegel goed in balans blijft tijdens je dag. Hierdoor blijf je langer gezond en wordt het risico op (welvaarts-) ziektes verkleind.

Hoe je zelf je bloedsuikerspiegel op peil kan houden behandelen we in deze workshop. We kijken naar de voedingsstoffen die energie geven en de voeding die je juist energie kost. Ook leer je welke combinaties je kunt maken om vermoeidheid te voorkomen en productiever te zijn.

Daarbij helpt de juiste voeding je om stress de baas te blijven, een veelvoorkomend probleem op de werkvloer. We bespreken hoe je (ongezonde) stress herkent en wat je hier direct aan kunt gaan doen!

Reviews:

‘Laura heeft bij SoftwareONE de workshop ‘Fit met voeding’ gegeven. Ze heeft onze medewerkers meegenomen in hoe je je energie behoudt tijdens een werkdag door je bloedsuikerspiegel in balans te houden, welke voeding energie geeft en hoe je makkelijk voorbereidingen kunt treffen voor de dag. Ook zijn de factoren stress, ontspanning en beweging aan bod gekomen. Een eyeopener voor onze medewerkers was de grote hoeveelheid suiker die in sommige ‘gezonde’ producten zit. Onze medewerkers vonden de workshop erg interessant en hebben veel opgestoken, zeker een aanrader!’
– Sophie Nijhuis, HR Business Partner SoftwareONE

‘Via onze werkgever de workshop ‘Fit met voeding’ op kantoor bijgewoond. Het was een leuke workshop met goede tips om o.a. de after lunch dip te voorkomen. Ik zou de workshop zeker aanraden!’
Marije Crince Le Roy, Operations Manager Human Rights Watch

‘Laura heeft de workshop ‘Fit met voeding’ gegeven bij De Nederlandsche Bank (DNB) . Laura heeft ons kennis laten maken met hoe je je bloedsuikerspiegel beter in balans houdt. Wat je eet of drinkt is van belang, maar ook wanneer je dit doet. In plaats van de hele dag door kleine beetjes eten, kun je beter 3x per dag ‘goed’ eten. We ontvingen advies over de omgang met stress, slaapproblemen en het slechts tijdelijke effect van koffie drinken. Mijn collega’s en ik zijn geïnspireerd over wat je beter wel en wat niet moet doen voor een gezonder en fitter leven. Dank je Laura!’
Marjolein van der Vlugt, De Nederlandsche Bank (DNB)

Workshop: Voeding bij stress & burn-out

Duur: 60 minuten

bedrijfsworkshop voeding stress burnout amsterdamEen drukke baan en een vol leven kunnen veel stress opleveren. Veel werknemers hebben gebrek aan energie, slaapproblemen en gezondheidsklachten. Met soms zelfs een burn-out tot gevolg. Deze workshop is ontwikkeld met het doel om de cirkel van stress en vermoeidheid te doorbreken, door gezonder te gaan eten en beter te ontspannen.
We bespreken wat er bij stress met je lichaam gebeurt op hormonaal niveau en voor welke klachten dit kan zorgen. Vervolgens leer je hoe je met gezond eten goed voor jezelf kunt zorgen, zodat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt om te herstellen en weer in balans te komen. Je krijgt praktische tips om makkelijk en toch lekker te eten, zonder dat het je veel tijd kost.

Om direct meer ontspanning te ervaren, kan deze workshop gecombineerd worden met een yogales:
Na de voedingsworkshop  maak je in de yogales  kennis met yin yoga. Dit is een milde en toegankelijke vorm van yoga. Omdat je langer in houdingen blijft, heb je de kans om  je aandacht te richten op je lichaam, emoties en gedachten. Zo leer je beter te voelen wat je nodig hebt om te ontspannen en los te laten en ontdek je waar je grenzen liggen. Ook kunnen blokkades in energie zich op gaan lossen.
Deze gecombineerde workshop ‘Voeding & yoga bij stress & burn-out’ geef ik samen met yogadocente Nanda van Praag van YogaNanda. Duur: 2,5 uur.

Workshop: voeding & hormonen

Duur: 60 minuten

bedrijfsworkshop voeding en hormonen amsterdam

Een workshop speciaal voor vrouwen! Het vrouwelijke hormonale stelsel zit ingewikkeld in elkaar. Wanneer je hormonen uit balans zijn, kun je last krijgen van klachten als PMS, PCOS, vermoeidheid, overgewicht en problemen rond de overgang. In deze workshop bespreken we hoe je cyclus werkt en kom je erachter welke hormonen bij jou uit balans zijn. Je leert hoe je met voeding & leefstijl direct stappen kunt zetten om met jouw klachten aan de slag te gaan.

Workshop: Sport & Voeding

Duur: 60 minuten

bedrijfsworkshop sport en voeding amsterdamBij een sportieve leefstijl gaan sport en voeding hand in hand. In deze workshop leer je welke voeding helpt bij het verbeteren van je prestaties, spieren op te bouwen en weer te herstellen. Wat is de basis van goede voeding? Hoeveel eiwitten heb je nodig? En waar vind je eiwitten van goede kwaliteit? Je leert welke voeding je de energie geeft die je nodig hebt en wat je het beste kunt eten voor en na je training.

INTERESSE in een bedrijfsworkshop?

Vul onderstaand formulier in.  Dan neem ik contact met je op!

Loka Voeding gaf al workshops bij: